ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ  ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

-  Πονόδοντος

Παρακολουθήστε τα χαρακτηριστικά του πονόδοντου (πότε εμφανίζεται, πόσο διαρκεί, πώς μειώνεται ή αυξάνεται η ένταση του). Εάν το παιδί υποφέρει μπορείτε να του δώσετε κάποιο αναλγητικό όπως Depon σιρόπι. Βουρτσίστε προσεκτικά το δόντι/ δόντια που πονάνε ώστε να απομακρύνεται υπολείμματα τροφών. Επικοινωνείστε άμεσα με την παιδοδοντίατρο.

 

Το ΜΟΝΙΜΟ δόντι έφυγε ολόκληρο από τη θέση του μετά από τραυματισμό

Μαζέψτε το μόνιμο δοντάκι κρατώντας το από το «άσπρο» τμήμα του τη μύλη του κι όχι τη ρίζα του. Εάν είναι βρώμικο, ξεπλύνετε το κάτω από τρεχούμενο νερό και τοποθετείστε το αμέσως στο στόμα στο φατνίο στη θέση που ήταν κ κρατήστε το σταθερά εκεί μέχρι να πάτε στον οδοντίατρο. Εάν δεν μπορείτε να το επαναφυτεύσετε, τοποθετήστε το σε ένα ποτήρι κρύο γάλα και μεταβείτε γρήγορα στον οδοντίατρο.

 

- Το ΠΑΙΔΙΚΟ δόντι έφυγε ολόκληρο από τη θέση του μετά από τραυματισμό

Μην προσπαθήσετε να το ξαναβάλετε στη θέση του. Επικοινωνείστε με τον οδοντίατρο να ελέγξει κλινικά την τραυματισμένη περιοχή.

- Σπασμένο δόντι

Επικοινωνήστε άμεσα με τον οδοντίατρο ακόμα και εάν το παιδί δεν έχει κάποια ενόχληση. Ο οδοντίατρος θα φροντίσει να καλυφθεί η τραυματισμένη περιοχή με το σωστό τρόπο ώστε να διατηρηθεί η ζωτικότητα του δοντιού.

 

- Μετατόπιση του δοντιού ή αυξημένη κινητικότητα μετά από τραυματισμό

Επικοινωνήστε άμεσα με τον οδοντίατρο. Μπορεί να χρειαστεί επαναφορά του δοντιού στην αρχική θέση του κ ακινητοποίηση. Μην προσπαθήσετε να το κάνετε μόνοι σας.

 

- Κάταγμα ή δυνατό χτύπημα στο κεφάλι η στη γνάθο

Μεταβείτε αμέσως στο νοσοκομείο για διερεύνηση του χτυπήματος. Μετέπειτα επικοινωνείτε με τον  οδοντίατρο σας.

ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ Σ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ DDS - MSC

Χειρουργός – Οδοντίατρος - Παιδοδοντίατρος

Λ. Γαλατσίου 80, Γαλάτσι, 11146, ΑΤΤΙΚΗΣ

2114007507

6932163767

katerina5the@gmail.com

*Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση αυτή χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο της δράσης, που έχει ως στόχο τη μείωση της ανεργίας των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Με τη συγχρηματοδότηση της πράξης, υποστηρίχθηκε η έναρξη/ υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας, η οργάνωση αυτοτελούς επαγγελματικού χώρου και καλύφθηκαν δαπάνες για τη λειτουργία της επιχείρησης.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now