Ιωάννης Λύρος 

Ο Ιωάννης Αθ. Λύρος γεννήθηκε στο Μαρούσι το 1985 και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι. Το 2003 εισήχθη με Πανελλήνιες εξετάσεις στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε το 2008 λαμβάνοντας το πτυχίο του Χειρουργού Οδοντιάτρου (DDS).

Την περίοδο 2008-2010 εργάστηκε ως Οδοντίατρος σε ορθοδοντικά ιατρεία της Αθήνας και στο Ορθοδοντικό Τμήμα του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Κατόπιν εξετάσεων, εισήχθη στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας στην Αθήνα από όπου και αποφοίτησε το 2010 αποκτώντας Master of Public Health (MPH).

Στη συνέχεια, κατόπιν εξετάσεων, εισήχθη στο τριετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Ορθοδοντική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το οποίο αποφοίτησε πρώτος το 2014 αποκτώντας Master of Science in Dentistry (MSc) και Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ορθοδοντική (Dipl Ortho). Κατά τη διάρκεια των τριών ετών της Ειδικότητας υπήρξε ύστερα από εξετάσεις Υπότροφος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για την εκπόνηση της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας συνεργάστηκε με το Εργαστήριο Πειραματικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Έρευνας «Ν.Σ. Χρηστέας» τηςΙατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και με το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμινγκ».Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εκπόνησε ερευνητικές εργασίες, τα αποτελέσματα των οποίων παρουσίασε σε Ελληνικά και Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια, λαμβάνοντας βραβεία και επαίνους.

Συμμετείχε στη θεωρητική, εργαστηριακή και κλινική εκπαίδευση των προπτυχιακών φοιτητών της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της Ορθοδοντικής. Συνεργάστηκε και συνεχίζει τη συνεργασία με ομάδα ειδικών στην αντιμετώπιση ασθενών με σκελετικές δυσαρμονίες και κρανιοπροσωπικές διαταραχές στα νοσοκομεία Παίδων, Ευαγγελισμός, Ιπποκράτειο, Γ. Γεννηματάς, Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ.

Την περίοδο 2013-2014 εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις προσφέροντας τις γνώσεις και τις υπηρεσίες του ως Ορθοδοντικός στο Ορθοδοντικό τμήμα του Οδοντιατρείου Φρουράς Αθηνών του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Το 2014 του απονεμήθηκε ο Τίτλος της Ειδικότητας της Ορθοδοντικής από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, κατόπιν εξετάσεων στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ) του Υπουργείου Υγείας. Το 2014 έγινε δεκτός ως Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2015 έγινε δεκτός και απoφοίτησε από το Διεθνές Ίδρυμα της Αμερικής «The Charles H. Tweed International Foundation» Arizona, USA.

Το ίδιο έτος έγινε Επισκέπτης Ερευνητής στο Case Western Reserve University, Cleveland, USA και συμμετείχε στο πρόγραμμα παρακολούθησης στην Κρανιοπροσωπική Κλινική του Πανεπιστημίου. Έχει δημοσιεύσεις άρθρων σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών ορθοδοντικών εταιρειών. Είναι πιστοποιημένος πάροχος Invisalign και Clear Aligner για θεραπεία μεδιαφανείς νάρθηκες και Incognito και Harmony για θεραπεία με γλωσσική ορθοδοντική.

Επιστημονικός συνεργάτης
Σουλίου Χριστίνα Ευθυμία DDS, MD, cand Msc

Η οδοντίατρος ιατρός Σούλιου Χριστίνα Ευθυμία αποφοίτησε από τη Οδοντιατρική σχολή Αθηνών το 2014 και έπειτα από κατατακτήριες εξετάσεις εισήχθη 2 η σε σειρά στη Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου και αποφοίτησε το 2018.

Την ίδια χρονιά έγινε υπότροφος του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ και για 3 μήνες και συμμετείχε στις δραστηριότητες της κλινικής της πλαστικής και επανορθωτικής χειρουργικής. Τον Μάρτιο του 2019 ξεκίνησε την εξειδίκευση της στη γενική χειρουργική στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης όπου παρέμεινε για 1,5 χρόνο και ασχολήθηκε με χειρουργικές παθήσεις παιδιών έως 16 ετών ενώ ανέπτυξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χειρουργική του στόματος στο παιδιατρικό ασθενή.

Το Σεπτέμβριο 2020 συνέχισε την εξειδίκευσή της στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου εργάζεται μέχρι σήμερα, με σκοπό την απόκτηση της ειδικότητας της στοματικής και γναθοπροσωπικής χειρουργικής, και συμμετέχει σε γναθοχειρουργικές επεμβάσεις υπό τοπική και γενική αναισθησία.

Είναι υποψήφια κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος & μεταβολικά νοσήματα των οστών & της Ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει παρουσιάσει πολυάριθμες εργασίες σε ελληνικά και ξένα συνέδρια ενώ είναι συγγραφέας επιστημονικών δημοσιεύσεων σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Φόρμα ραντεβού